Reply To: Miłości niema!

Home Forums Pasje i zainteresowania Miłości niema! Reply To: Miłości niema!

Szturmierz
Participant

Samotnym niekiedy jest się nawet wśród tłumu. Myślę że można się w kimś zakochać, ale to mija. Później jest już tylko czysta kalkulacja. Powodów do podtrzymywania związku może być wiele, tak np. mając dzieci nie łatwo się rozwieść, poza tym, jeszcze spora grupa ludzi patrzy na to przez pryzmat wiary, bądź „co ludzie powiedzą!”. Innych z kolei łączy seks, a jeszcze innych po prostu strach. Strach przed samotnością, chęć zapewnienia sobie stabilnego życia kosztem drugiego, a więc strach przed biedą, bądź władza jaką taki związek daje. I widzisz, sam jeszcze się oszukuję i oszukiwać się będę pewnie do śmierci, że gdzieś tam jeszcze spotka mnie gorące uczucie, które połączy dwa samotne serca i pozwoli żyć w biedzie lub dostatku, zdrowiu i chorobie z moją wybranką aż do śmierci. Ale tacy już jesteśmy, wolimy się okłamywać, by dać sobie nadzieję, że świat jaki stworzyliśmy wcale nie jest taki zły, że gdzieś tam jawi się to niedoścignione szczęście którego, nie da się kupić czy ukraść, którego przez całe smutne życie pragniemy.

1 Wkurwik2 Wkurwiki3 Wkurwiki4 Wkurwiki5 Wkurwików6 Wkurwików7 Wkurwików8 Wkurwików9 Wkurwików10 Wkurwików (jeszcze nie oceniane)
Loading...

Komentarze są wyłączone.