Zrzuta na hosting
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 10 years, 10 months ago by .
- You must be logged in to reply to this topic.
Komentarze są wyłączone.
Zrzuta na hosting
Home › Forums › Opinie o stronie › Zrzuta na hosting
Milusińscy!
Nasza strona stoi teraz na hostingu za który za pierwszym razem udało mi się zapłacić grosze (45zł) za pół roku. Wszyscy wiemy jak to działało i nie działało początkowo i dziękuję jeszcze raz osobom, które informowały o awariach, bo dzięki nim mogłem gnębić dostawcę i na razie z tego co wiem od kilku miesięcy jest idealnie.
Podsumowując współpracę z hostem: odpowiadają na skargi i zażalenia i poprawiają te błędy. Obecny jest wydajniejszy niż poprzedni, możemy wstawiać więcej rzeczy i się nie skarżą, że ich obciążamy, jak to było u poprzedniego. No i też płacimy trochę mniej: z 360 zeszliśmy na 200, pozostałe rzeczy wciąż opłaca admin z własnej kieszeni. Czasem zdarzają się zniżki jakieś, bo firma się rozwija i wciąż szukają klientów, dzięki czemu są mocno atrakcyjni. Dlatego zdecydowałem, że zostaniemy na nim.
Budżet MegaWkurw.pl na dziś wynosi 100zł, bo dziś przedłużyłem o 6 miesięcy umowę. Na jeszcze jedno doładowanie mamy, ale znając życie kasy nie ma wtedy, kiedy jest potrzebna. Więc apel planetarian: jeśli mamy z czego to lepiej odłóżmy teraz, bo przed świętami nie będzie :] a że u mnie szykują się Wielkie Wydatki na za rok, więc mogę nie mieć z czego założyć.
Wszelkie wpłaty sygnalizujcie mailem na letalne.pracie@gmail.com
Jeśli ktoś nie ma konta konta bankowego, ani PayPal’a może wpłacić przez doładowanie telefonu (w kiosku, gotówka).
Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości co do mojej rzetelności zawsze można wysłać hajs do admina_małą_literą, ten powinien mi to zwrócić.
-_-_-_-_-_-_-_-_-
Ostatnio nikt nie wyraził chęci, żeby upubliczniać kto ile wpłacił. Pojawiła się propozycja poszerzenia uprawnień, ale jedyne co mogę więcej dać to możliwość dodawania stron (jak ostatnie MegaWkurw miesiąca) i edycji cudzych wpisów (poprawianie interpunkcji i literówek we wkurwach). Tyle że te rzeczy z chęcią bym dał komukolwiek ze stałych użytkowników, komu chciałoby się to robić :]
Może być też opcja ze zmianą wyglądu naszych nicków, ale siedzimy tu jak u siebie w domu, jest nas garstka pasjonatów wkurwienia, więc takie bajery miałby każdy, co by nie było już bajerem:)
Jestem otwarty na propozycje, jakąś z poprzednich mogłem przeoczyć, także przypominanie jest wskazane!
Z poważaniem,
Letalne Prącie
Komentarze są wyłączone.
Letalne Prącie: A jednak wpisales tez na MW!
kot: Musiałem się z kimś tym podzielić. Sorry.
kot: Samotność jest wtedy, kiedy około 4 nad ranem piszesz z czatem gpt, bo już nie masz z kim...
kot: Żadna tam drama. Zawsze mówię co myślę. Po prostu ;)
Faquś: o kurwa, jaka drama o Juriejgo Owsienko. Wy nie ma cie problemów misiaki?
kot: Ani lewak ani prawak ani nic innego. Nie lubię wszystkich opcji politycznych tak samo ale najbardziej fanatyzmu
luke: Opinia o Owsiaku nie moja, ale jakże trafna.
luke: Owsiak zrobił przez te wszystkie lata z WOŚP istny cyrk, którego koszty stają się absurdalne. Godziny telewizyjnych transmisji, przeloty samolotami (tym razem w eskorcie F-16), tysiące ludzi do obsługi koncertów, którzy przecież nie pracują darmo, sprzęt itd. Jaki jest sens ciągnąć imprezę, gdzie co roku trzeba wymyślać nowe fajerwerki, coraz absurdalniejsze i coraz kosztowniejsze, byle zachęcić ludzi do jednorazowego zrywu? Porównanie kosztów i zysków to zwykłe wyliczenie efektywności. Nikt tego dotąd nie zrobił, a w takim wyliczeniu wspominany przez Leskiego Caritas wypadłby pewnie o kilkaset procent lepiej niż WOŚP. Dlaczego nikt tego nie zrobił? O tym też już swego czasu pisałem: w sprawie WOŚP działa moralny szantaż. Kto krytykuje Owsiakową imprezę, ten widocznie musi nienawidzić małych dzieci, którym Owsiak pomaga. Ten argument jest oczywiście absurdalny, oparty na naciąganym sylogizmie i założeniu, że cel uświęca środki, a przy okazji dowodzący niezdrowego utożsamienia idei z osobą. W licytacjach WOŚP biorą udział wszystkie liczące się firmy, wydając w ten sposób pieniądze swoich klientów bez pytania ich o pozwolenie, ewentualnie pieniądze państwowe. Nie ma wysokiego urzędnika, który mógłby się wyłamać z obowiązkowego entuzjazmu – w tym cyrku biorą udział i prezydent, i premier. Szantaż moralny odnosi skutek. Kto w entuzjazmie nie bierze udziału, zostaje napiętnowany. Po raz kolejny warto postawić pytania, które już zadawałem: z jakich to powodów akurat jedna charytatywna impreza, firmowana przez osobę mocno kontrowersyjną, cieszy się bezprecedensowym wsparciem mediów, publicznych i prywatnych? Dlaczego akurat w tym przypadku istnieje niepisany obowiązek entuzjazmowania się i wspierania tej imprezy? Dlaczego F-16, które, jak rozumiem, i tak muszą latać, latają akurat, eskortując Owsiaka, a nie Annę Dymną albo wolontariuszy Caritasu, którzy co roku przed świętami po cichu sprzedają swoje świece? Medialny i organizacyjny cyrk, jaki towarzyszy WOŚP, dawno już przekroczył granice absurdu i przyzwoitości. Owczy pęd wyłącza myślenie większości ludzi, którzy „dają na Owsiaka”, bo „przecież wszyscy dają”. Wraz z każdą edycją WOŚP uzupełniany jest wizerunkowy kapitał człowieka, który pod pozorami ograniczenia wyłącznie do pracy charytatywnej, przemyca bardzo wyraziste poglądy społeczne i polityczne.
luke: W przypadku Owsiaka mamy do czynienia z często stosowaną metodą tworzenia iluzji pozapolityczności osoby i przedsięwzięcia, które pozapolityczne wcale nie są. Owsiak nie jest osobą „pozaideologiczną”, stojącą w jakiś sposób poza sporem politycznym. Przeciwnie – jest osobą o bardzo wyrazistych poglądach, które uzewnętrzniają się od czasu do czasu w postaci zapowiedzi „dawania z baśki” tym, którzy ośmielają się badać życiorys Wałęsy, w wypowiedziach na temat Radia Maryja albo w usuwaniu sprzed wejścia na Przystanek Woodstock (podkreślam: z terenu publicznego) wystawy antyaborcyjnej. Jednak dla środowiska, mówiąc ogólnie, „Gazety Wyborczej” jest Owsiak authority of last resort – kimś, po kogo się sięga w nadzwyczajnych sytuacjach. Owsiak jest niezwykle wygodny, ponieważ jego charytatywna działalność pozwala tworzyć wrażenie, iż jest osobą niezaangażowaną politycznie, a więc to, co mówi, mówi niejako z pozycji „pozapolitycznych”.
luke: kot - a Ty jesteś lewak, LGBT+, czy aktywiszcze, bo nie wiem co tu pisać, żeby Cię nie urazić.
Letalne Prącie: Jasne, że WOŚP działa, robią coś pięknego. Ale Owsiak jest o włos od wstąpienia do klubu parlamentarnego. Rok temu wyjątkowo nic im nie wpłaciłem za te bannery wyborcze.
kot: A bez prawackiej można?