Wkurw miesiąca-reaktywacja
Home › Forums › Opinie o stronie › Wkurw miesiąca-reaktywacja
- This topic has 12 replies, 4 voices, and was last updated 10 years, 12 months ago by Szturmierz92.
-
AuthorPosts
-
2014/01/27 at 15:03 #5244Letalne PrącieKeymaster
Myślałem o reaktywacji tego projektu. Wyglądałoby to tak:
1. Pierwszego dnia miesiąca wybieramy najlepszego wkurwa miesiąca zeszłego.
1. a)
otwieramy ankietę. Przez powiedzmy 5 dni czekamy na wyniki.
1. b)
wybieramy wg. najwyższej il. ocen (nie wg. średniej, bo już kilka lat temu gadałem z adminem o zmianie formy ocen na 3stopniową. 90% ocen to 10, 8 i 1. Pozostałych stopni skali praktycznie nie używamy)
1. c)
wybieramy wg. największej il. odwiedzin
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-
2. Zwycięski wkurwik jest podlinkowany w rubryce „Z życia megawkurw.pl” i tkwi tam, póki nie zastąpi go nowy zwycięzca. Dodatkowo dostaje odznaczenie [wkurw miesiąca].
2. a) Może autor przez czas zwycięstwa otrzymuje jakiś przedrostek w wyświetlanej nazwie? Np. [*użytkownik*] zamiast zwykłego [użytkownik]?Chyba, że to już było, nie próbujemy dalej i mam się zamknąć to mnie gaście:p
2014/01/27 at 19:21 #5246Szturmierz92ParticipantNie no inicjatywa fajna, warta ciągłości. Zapobiegnie to wkurwom niskiej jakości. Hejże ja rymuje! :D A co do zasad, wszystko klarowne na pewno dla starszych wkurwowiczów, a użytkownicy o mniejszym bagażu doświadczeń na pewno załapią bez trudu. Podsumowując jestem na TAK ;)
2014/01/27 at 19:52 #5247FaquśModeratorJak wyżej. Sam ostatnio o tym myślałem nawet. Ale ja tylko dużo myślę i mało robię ;).
2014/01/27 at 20:36 #5249Letalne PrącieKeymasterRym z wieczora dla splendora… dobra, rymy na dziś zostawię tobie:p
To fajno, jaką metodę głosowania wybieramy zatem? Ja preferuję ankietę, choć będzie to wymagało zaangażowania wszystkich na początku miesiąca. Może do ankiety będzie uzupełnienie ocenami (3 pełne dziesiątki z ocen = jeden głos do punktacji).
Faquś, miotaj tymi pomysłami, może czymś zarazisz;p Mi po głowie prócz wkurwa miesiąca chodzą trzy rzeczy: nowy wygląd strony, grę MW i zrobienie audiobooka z opowiadań.
Nowy wygląd-bo aktualny jest wąski i nie mam w nim wspomagania od admina. Nie mogę np. przywrócić starych obrazków (trafienia z google itp.) i admin mówi, że sam się z tym babrał, a teraz nie pamięta. No i kurwa bieda;p
Gra mogłaby być w przeglądarce i być tekstówką na podstawie wspólnego opowiadania.
Audiowkurw – może kilku z nas by się podjęło nagrania części tekstu, wrzucilibyśmy to w eter. Bo mimo, że MW to esencja jebanego wkurwienia, to dzieją się tu też inne rzeczy, których nie znajdziemy przez przypadek wpisując w google „kurwa ja pierdole”…2014/01/28 at 17:01 #5251Szturmierz92ParticipantNo no, ankiety się jebnie tak jak mówisz. W razie czego pokombinujemy z pkt, gdyby ktoś przez te 5 dni nie wchodził na MW, albo w razie braku rozstrzygnięcia to spoko rozkmina. Dla mnie pomysł trafiony, prosty a to ważne. Co do audiobook’a, heh sam miewam takie myśli by choć raz nagrać wkurwa „audio”, ale tutaj gdzie jestem teraz nie za bardzo miałbym ku temu warunki. Pamiętam dyktando z ASPIRYNĄ czy wkurwa mikel’a. Z opowiadaniem było by ciekawie jak sam skurwysyn, najlepiej wyszło by gdyby każdy czytał własny wątek, potem jakoś by się to połączyło do kupy choć ciężko by było coś takiego odwalić… Kurwa rozmarzyłem się trochę :). Nie no pomysł świetny. A co do nowego wyglądu nie wiem dokładnie co masz na myśli, bo jak dla mnie, zwykłego usera wszystko gra. Byle by nie popierdolić zanatto, bo to pierwotna skórka megawkurwa, a ja z reguły jestem konserwatystą :P
2014/01/29 at 01:09 #5252Letalne PrącieKeymastermhm
nie wiem,czy cokolwiek dorówna dyktandu :D ciężko będzie zebrać nagrania od osób nieobecnych. od obecnych z resztą też, bo wiadomo, że to raczej krępujące i wymaga trochę prywatności i ciszy..
W sumie to z samym tym wyglądem samej strony łączy się wiele wspomnień.2014/01/29 at 22:42 #5254SzakalakaParticipantJa jestem w tym wszystkim za! ;)
Faquś może być naszym lektorem w audiobook’u bo ma zajebisty akcent! Jeśli będzie oczywiście chciał ;)
P.S.(Jak długo mnie tu nie będzie to znaczy, że Faquś mnie zabił) ;D
2014/01/30 at 01:27 #5259FaquśModerator@Szaka, nie bo Ty, z tym swoim zaciąganiem. :)
Potwierdzam, jak szaka przestanie się odzywać, to znaczy, żem ją ukatrupił. A co mi tam.
Wracając do tematu, Ankieta jest najlepszą opcją. A co do gry tekstowej: to będzie bardzo duży plik. I żmudny. I ile osób by go robiło ? Ja tam coś umiem popluć w C++ na poziomie tekstowym(nic więcej mnie nie chcą nauczyć :<). I nie wiem jak wygląda kooperacja i wspólne pisanie. Jak chce Ci się mnie uczyć letalny - jestem cały Twój. Od przyszłego piątku. Co do kwestii audio. Mój akcent, głos i dykcja są cudownie zjebane. Nie pochwalę się nimi publicznie. Nagranie opowiadania z czytaniem poszczególnych fragmentów przez autorów jest dobrym planem, ale nie znajdziemy nawet 1/4 z nich teraz. Przynajmniej do tego starego opowiadania. Lepiej wyłonić 3,4 lektorów, którzy mieliby jakiś tam dobry głos i skłonić ich do przeczytania całości.
2014/01/30 at 02:15 #5265Letalne PrącieKeymasterMyślałem o grze w przeglądarce używając JavaScript. Nie ogarniam tego języka jeszcze, także możemy się wspierać w nauce;p
Jest taka giera anwar. Rankingi->Przygody i odpal sobie jakąś.(moja to „z rymem baby szkic” 24 miejsce aktualnie)W praktyce i tak by wyszło 3-4 osoby czytające, bo reszta się nie zjawia tu:D Nie jestem pewien jak to jest z prawami autorskimi, bo każdy wpis jest własnością autora, a nie strony. Możnaby się pokusić o nowe opowiadanie, ale nie wiem, czy starczy nam zaparcia na vol. 3…
2014/01/30 at 02:18 #5266FaquśModeratorNie chcę nic mówić, ale vol. 2 jest nieskończony. A skoro nie czerpiemy profitu, to tak naprawdę nie ma się o co przyczepić. To raz. A dwa, że to nie dokonujemy zmian, itd. Więc w sumie prawa autorskie chyba nawet nie działają w tym wypadku. Ale to tylko moja propozycja.
JavaScript ? A jak to to w ogóle działa :D ?2014/01/30 at 09:34 #5269SzakalakaParticipantJa jednak stawiam na Faqusia z głosem ;) Mówię Wam! (tzn. piszę) A co do mojego głosu. On jakoś w poniedziałek umarł. Zmartwychwstanie za jakieś 3 tygodnie jeśli będę jeszcze żyć. Ja mogę być lektorem o ile odzyskam głos, ale pod jednym warunkiem… Faquś też będzie mruczał do mikrofonu ;D A jeśli uważa, że jego głos jest chujowy to tym bardziej! W sam raz będzie pasował ;)
2014/01/30 at 13:28 #5271Letalne PrącieKeymasterPodział na głosy! Bajera!
Chrypka/piszczenie? Bajera! Posłuchaj sobie dyktanda:D Straciłoby połowę uroku, gdyby ASPIRYNA był trzeźwy i miał wyłączone dźwięki z gg:D
Ja z chęcią wezmę co mi zostawicie do czytania. Mogę się zająć oprawą całokształtu (mastering, odgłosy)
Bierzemy zatem vol I na ognień I ? Czy II zaczynamy i z rozpędu popłynie zakończenie?;)@Faquś:działa jak natura chciała, czyli ma to wyglądać jak anwarowe opowiadania;p
fantastyczność do nauki JS:
http://www.w3schools.com/js/js_examples.asp2014/01/30 at 15:27 #5274Szturmierz92ParticipantNie wiem jak z „Nowym wykurwistym opowiadaniem”, ale „Wydanie Pierwsze” jest w zasadzie pełne, można by jak na razie tym się zająć tak moim skromnym zdaniem. Dwójka stanęła w czarnej dupie na chwile obecną a jedynka to gotowy materiał. Jeśli niema być problemów z prawami autorskimi, to kurde, fajnie by było gdyby to wyszło! :)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Komentarze są wyłączone.