Reply To: Miłości niema!
Komentarze są wyłączone.
Reply To: Miłości niema!
Home › Forums › Pasje i zainteresowania › Miłości niema! › Reply To: Miłości niema!
Ja uważam że miłość stworzył egoizm, tj. nasza ludzka natura. Pierwotny instynkt, strach. Boimy się samotności, więc szukamy ucieczki od tego przykrego stanu. Owszem, można się zakochać, być upojony tym uczuciem, postradać zmysły na kilka tygodni, miesięcy, ale z czasem to znika i zostaje co najwyżej przywiązanie. Obawa przed tym że to co tak pięknie się zaczęło, to co budowałeś z inną osobą, ucieczka przed samotnością, stabilny grunt może się skończyć od tak w imię wygasłego uczucia (zakochania). Moim zdaniem, po prostu nie chcemy zaczynać wszystkiego od początku, ryzykować kolejnego związku, który mógłby być powtórką z rozrywki i skończyć się boleśnie po kilku latach. To bolesne, wszystkie wysiłki i starania jak krew w piach. No i ta samotność… Więc ciągniemy związki czasem nawet nie świadomie, mimo że motylki w brzuchu dawno zdechły, bo po prostu jesteśmy zastraszonymi egoistami.
Komentarze są wyłączone.
Letalne Prącie: Góóównooo
kot: I o moim życiu...
luke: kiedyś Bolec nawijał "jebana szopka" teraz już wiem, że to o polskim sejmie...
luke: Jebać PiS !!!!
Letalne Prącie: Prezydent, który przyjeżdża w nocy na audiencję do prezesa partii? Dziwne:D idealnie go Ucho Prezesa przedstawiło
kot: Ta, wybrał premiera i chyba go pojebało.
Letalne Prącie: Ooo, co tym razem, wybrał już prezesa rady ministrów?
luke: Andrzej Dupa to jebane pisowskie ścierwo!!!
luke: Niech żyje Letalne Prącie !
Letalne Prącie: Jest i videowkurw, senior!
luke: LP dodaj kategorię videowkurw jeśli możesz, bo mi łatwiej coś nakręcić niż napisać
luke: Witamy BiedaczkaPolaczka i czekamy na defloracyjny wkurw.